ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Tactical Training Center "Οικονόμου Ιωάννης"

Στον αθλητικό όμιλο δυναμικής αυτοάμυνας Κορωπίου το 2022 δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο τμήμα που αφορά τις άοπλες και ένοπλες αυτοάμυνες. Σκοπός του τμήματος είναι να προπονήσουμε και να εκπαιδεύσουμε αθλητές στους εξής τομείς:

Φυσική κατάσταση – Άοπλες και Ένοπλές αυτοάμυνες – Πρώτες βοήθειες – Νομικό πλαίσιο

ΔΕΝ δημιουργούμε στρατιώτες – σωματοφύλακες κτλ. αλλά εκπαιδεύουμε αθλητές σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για λόγους υγείας και αυτοάμυνας.

Προπονητής του τμήματος είναι ο Οικονόμου Μιχαήλ ο οποίος εργάστηκε ως σωματοφύλακας στον αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Β (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) και εκπαιδεύτηκε τόσο από έμπειρους Έλληνες σωματοφύλακες (εκπαιδευμένοι από Αμερικανούς) όσο και από ισραηλινό εκπαιδευτή. Υπήρξε αθλητής σε σκοπευτικό όμιλο με έμπειρο εκπαιδευτή και η γνώση σε όπλα όπως ραβδί, πτυσσόμενο γκλόπ, palm stick, μαχαίρι από την ενασχόλησή του με συστήματα πολεμικών τεχνών εξειδικευμένα σε τέτοιου είδους οπλισμούς είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Οικονόμου Μιχαήλ έχει λάβει εξαιρετικές γνώσεις και από τον πατέρα του Οικονόμου Ιωάννη ο οποίος είναι αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος με 10ετή θητεία στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (Βατραχάνθρωποι).

Ο Αθλητικός όμιλος δυναμικής αυτοάμυνας Κορωπίου συνεργάζεται με την CBI Training Academy (Εκπαιδευτής Κος Αποστολίδης Ιωάννης) στις εγκαταστάσεις της οποίας πραγματοποιούνται σεμινάρια με θεματολογίες όπως close quarter pistol, safe use of guns, CPP, CQB tactics, CQP course, Τactical training. Στις εκπαιδεύσεις μας δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ αληθινά όπλα. Χρησιμοποιούμε εκπαιδευτικά μαχαίρια και air soft guns με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η επιλογή των αθλητών είναι αυστηρή και δεν γίνονται όλοι δεκτοί στο συγκεκριμένο τμήμα εκπαίδευσης (Απαραίτητη προϋπόθεση λευκό ποινικό μητρώο).

Εικόνα μαθήματος